κουφωματάς σταυρούπολη θεσσαλονικη

Ακολουθήστε μας

Τηλέφωνo

(+30)2311 826 308

Email

info@koufomatas.gr

Σταυρούπολη - 56430

Κουφώματα PVC ή Αλουμινίου; Πως γίνεται η σωστή επιλογή.

Κουφώματα pvc ή αλουμινίου; Οδηγός για να επιλέξετε τα σωστά κουφώματα.

Συνθετικά κουφώματα PVC

Πλεονεκτήματα Κουφωμάτων PVC:

Το πρώτο πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει τα κουφώματα PVC, είναι το κόστος τους και βέβαια πάντα σε αναλογία με την ποιότητα. Τα κουφώματα PVC δηλαδή δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μια δεύτερη φθηνή λύση, αλλά μια οικονομική λύση μεν, εξίσου ποιοτική με τις υπόλοιπες.

Άλλο ένα σημαντικό όφελος που σας προσφέρουν τα πλαστικά κουφώματα – τα κουφώματα PVC- είναι η αυξημένη θερμομονωτική ικανότητα, η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξετε κουφώματα PVC δεν θα υπάρχει μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον προς το εσωτερικό του σπιτιού και αντίστροφα, κάτι που συνεπάγεται για εσάς εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Η ηχομόνωση είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για τα κουφώματα PVC, καθώς το πλαστικό εκτός από κακός αγωγός της θερμότητας που είδαμε παραπάνω, δεν επιτρέπει και τη μετάδοση του ήχου.

Σύμφωνα με μελέτες, τα κουφώματα PVC μειώνουν την ένταση των εξωτερικών θορύβων κατά 70%
Τέλος τα κουφώματα PVC χαρακτηρίζονται από ελάχιστο κόστος συντήρησης και ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κουφώματα PVC Πλεονεκτήματα - Κουφώματα PVC ή Αλουμινίου

Μειονεκτήματα Κουφωμάτων PVC:

Τα κουφώματα PVC είναι ευάλωτα στον ήλιο και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Το κιτρίνισμα ήταν πιο συχνό φαινόμενο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά κουφώματα. Επιπρόσθετα, παλιότερα υπήρχε θέμα ασφάλειας, γιατί τα κουφώματα ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά από PVC, όμως τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα έχουν εσωτερικό προφίλ αλουμινίου που προσδίδει στιβαρότητα στο υλικό.

Κουφώματα Αλουμινίου

Πλεονεκτήματα Κουφωμάτων Αλουμινίου:

Ένα από τα μεγάλα προσόντα που σας παρέχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι η ασφάλεια και η σιγουριά, που πρωτίστως οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο από το οποίο αποτελούνται τα προφίλ είναι ένα υλικό με μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι πως δίνουν ευελιξία στον σχεδιασμό των κουφωμάτων, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν σε διάφορα σχέδια. Επίσης έχουν μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής.

Το αλουμίνιο δεν μεταβάλλεται στις καιρικές συνθήκες, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν είναι τοξικό. Επίσης ικανοποιεί κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και χρωματική επιλογή.

κουφωματα αλουμινιου πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα Κουφωμάτων Αλουμινίου:

Το βασικό μειονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι οι θερμομονωτικές του ιδιότητες. Όπως ίσως ξέρετε ήδη, το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω και αντίστροφα. Αυτό σημαίνει ότι τα θερμομονωτικά αποτελέσματα του σπιτιού σας είναι πιο περιορισμένα αν έχετε κουφώματα αλουμινίου, που σημαίνει ότι πρέπει να δαπανάτε περισσότερα χρήματα για θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Ένα άλλο μειονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου, κυρίως συγκριτικά με τα κουφώματα pvc (τα συνθετικά ή αλλιώς πλαστικά κουφώματα) είναι το κόστος.

Έχετε απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε στο κατάλληλο κούφωμα για τον χώρο σας.

Ακολουθήστε μας για περισσότερα tips

Scroll to Top